معرفی وبلاگ
این وبلاگ با توجه به اظهارات اخیر آقایان در نیویورک مبنی بر وجود آزادی بیان ( که امید است این چنین باشد ) و وجود رسانه آزاد در ایران ، فعالیت خود را در 3 محور 1 - دفاع از حق و حقانیت 2 - دفاع از شهداء ، جانبازان ، رزمندگان و خانواده مظلوم و معظمشان و 3- بیان دیدگاه ها از تمام سلیقه ها ، فعالیت خود را گسترده تر ادامه خواهد داد - با شعار هر ایرانی ، یک رسانه باتشکر مدیر وبلاگ
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 167731
تعداد نوشته ها : 64
تعداد نظرات : 28
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

چرا نمازها اثر لازم را در ما ندارند ؟ چه کنیم تا آثار نماز را در زندگی خود حس کنیم ؟

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

از مجموع آیات و روایات، بر می آید که نمازها از نظر اثرگذاری بر سه قسم است :

 

1-  نماز بی اثر :

نمازهایی که مهر « باطل»، بر روی آنها نقش می بندد. نمازی که خود نمازگزار هم به آن اعتقاد ندارد و آن را به عنوان وظیفه انجام نمی دهد. مانند نمازی که به جهت دیدن دیگران (ریا)، خوانده می شود و به محض دگرگون شدن شرایط و بر هم خوردن اوضاع، دیگر نه از نماز خبری است و نه از نمازگزار .

 

2-  نماز با اثر کم یا متوسط :

 عمده نمازها اینگونه است. نمازهایی که بدون خشوع و خضوع، بدون مراعات شرایط بدون رعایت آداب باطنی و عرفانی و ... خوانده می شود .

 

3-  نماز پراثر :

 نمازهای نابی که به وسیله انسان های خالص اقامه می شود. این نماز بهترین وسیله برای قرب به خدا، جامع ترین مظهر عبودیت و بندگی و کاملترین نمونه شکر و سپاسگزاری است. این نماز عامل نیرومند و مؤثری است در صلاح حال فرد و جامعه و عبادتی است که از جهت تربیت و سازندگی به راستی، بی نظیر است .

این نماز آدمی را از وقفه، رکود و جمود، به حرکت، جنبش و پیشروی وا می دارد و از جهل و نادانی به سوی علم، و از غفلت و ناآگاهی به سوی بیداری و آگاهی سوق می دهد .

اینها در صورتی است که نمازگزار، درست نماز بخواند، مراقب آداب ظاهری و شرایط معنوی آن باشد و از آثار و نتایج بزرگ نماز برخوردار شود .

بی اعتنایی به نماز و توجه نکردن و عدم رسیدگی به آن، سبب شده که نماز امری ساده، بی ارزش و پیش پا افتاده شناخته شود و گروهی آن را کاری بی فایده و عملی بی اثر در زندگی خود بدانند و حتی کار به جایی برسد که عده ای بگویند نماز چه اثری در زندگی دارد .

نماز باید با فهم و معرفت خوانده شود. برای این منظور چندگونه دستورالعمل آمده است .

 

الف) مراحل قبل از نماز :

1-     توجه به شرایط مانند لباس و مکان مباح

2-     وقت شناسی و دقت در وقت

3-  انتظار برای نماز، چنانچه امکان باشد، مناسب است انسان اندکی قبل از وقت و شروع نماز به مسجد برود و به انتظار بنشیند و خود را برای خواندن نماز آماده کند .

4-  تفکر و اندیشه در عین حال که منتظر وقت نماز است، می تواند فکر و اندیشه خود را درباره اهمیت و اسرار این عبادت سازنده به کار گیرد .

5-     دقت و توجه کافی در هنگام وضو گرفتن، یعنی وضو را با شادابی کامل بگیرد و دعاهای آن را بخواند.

6-  اذان و اقامه : گفتن اذان و اقامه و تأمل و اندیشه در معانی ذکرها و عبارت های آن، نقش ویژه ای در خشوع و خضوع انسان و اقامه نماز آگاهانه دارد .

7-  هفت تکبیر : قبل از گفتن تکبیر? الاحرام (الله اکبر) مستحب است شش (الله اکبر) دیگر گفته شود و با گفتن الله اکبر هفتم ، نماز آغاز گردد .

اما باقر (ع) فرموده است : « نماز خود را [ به منظور ارادت و اطاعت ] با هفت تکبیر شروع کن » .

 

ب) در حال نماز :

مهمترین بحث در این زمینه، داشتن خشوع و حضور قلب و بیداری دل و اینکه توجه داشته باشیم، چه می گوییم و با که مناجات می کنیم. چنین نمازی انسان را از گناه و لغزش باز می دارد و او را به قله فلاح و رستگاری می رساند .

 

اگر نه روی دل، اندر برابرت دارم                        من این نماز، حساب نماز نشمارم

از این نماز ریایی، چنان خجل شده ام                     که در برابر رویت، نظر نمی آرم

نماز کن به صفت، چون فرشته باید و من                  هنوز در صفت دیو و دد گرفتارم

 

از رسول گرامی اسلام سؤال شد، خشوع چیست ؟ آن حضرت فرمود : « خشوع عبارت است از تواضع داشتن در حال نماز، بطوری که همه توجه قلب نمازگزار، متوجه ذات مقدس پروردگار هستی گردد

برای رسیدن به مقام خشوع و خضوع، زحمت فراوانی لازم است . در این رابطه استفاده از راه کارهای زیر، مفید و مؤثر به نظر می رسد :

1.     توجه به معانی و مفاهیم الفاظ و اعمال نماز

2.  در مراحل اول نماز را خلاصه و حتی بدون رعایت ذکرهای مستحبی انجام دهیم تا با تحمل بار سبک، زودتر به مقصد برسیم .

3.  قبل از نماز، فکر خود را از مشغولیت های قبلی خالی کنیم و با کسب اراده محکم، فکر و برنامه ریزی آینده را به بعد موکول کنیم .

4.     دست ها را روی رانها قرار دهیم بطوریکه آزاد نباشند .

5.  برای نماز، جای ساده و آرامی را انتخاب کنیم تا رفت و آمد و یا عوامل زینتی موجب حواس پرتی نگردد. در این رابطه سفارش شده که در مقابل درب باز در کوچه و خیابان مقابل آتش و چراغ، در آشپزخانه، روبروی عکس و مجسمه و ... نماز خوانده نشود تا از حواس پرتی جلوگیری شود .

6.     استفاده از سجاده ساده نیز تا حدی زمینه حواس پرتی را از بین می برد .

7.  خودداری از گناه و نافرمانی خداوند، برای دست یافتن به خضوع و حضور قلب در نماز مؤثر است. وقتی موارد یادشده، رعایت گردد و نماز با تمام آداب و مستحبات آن برگزار شود، قطعاً این نماز، اثر و برکات فراوانی بر دل و جان انسان خواهد گذاشت .

 

منبع : یکصد پرسش و پاسخ درباره نماز، ج2 ، ص 117- 122

دسته ها : بهشتیان
يکشنبه 14 9 1389

مثل درخت باش

سلام؛ میگن درخت‌ها با برگ‌هاشون دی‌اکسید ‌کربن هوا رو می‌گیرند و اکسیژن پس میدن

راستی اگه ما آدما هم مثل درخت‌ها باشیم، بدی‌های دیگران رو بگیریم و به جاش خوبی تحویل بدیم هوای زندگی هممون چقدر تمیز و با صفا می‌شه...

اصلا این وظیفه یک شیعه ی مولا علی علیه السلامه..ببینید آقا چی میگه


امیرالمومنین علیه السلام در بیان یکی از اوصاف شیعیان و متقیان می فرمایند:


«یعفو عمن ظلمه و یعطی من حرمه و یصل من قطعه»

اگر کسی بر او ستم کند او را عفو کند و اگر کسی او را از بخشش خود محروم کند، او در مقابل، از آنچه دارد نسبت به او دریغ نکند و اگر کسی از نزدیکان، رابطه اش را با او قطع کند، او رابطه را وصل کند.

دسته ها : بهشتیان
جمعه 5 9 1389
X