معرفی وبلاگ
این وبلاگ با توجه به اظهارات اخیر آقایان در نیویورک مبنی بر وجود آزادی بیان ( که امید است این چنین باشد ) و وجود رسانه آزاد در ایران ، فعالیت خود را در 3 محور 1 - دفاع از حق و حقانیت 2 - دفاع از شهداء ، جانبازان ، رزمندگان و خانواده مظلوم و معظمشان و 3- بیان دیدگاه ها از تمام سلیقه ها ، فعالیت خود را گسترده تر ادامه خواهد داد - با شعار هر ایرانی ، یک رسانه باتشکر مدیر وبلاگ
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 167730
تعداد نوشته ها : 64
تعداد نظرات : 28
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

چرا نمازها اثر لازم را در ما ندارند ؟ چه کنیم تا آثار نماز را در زندگی خود حس کنیم ؟

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

از مجموع آیات و روایات، بر می آید که نمازها از نظر اثرگذاری بر سه قسم است :

 

1-  نماز بی اثر :

نمازهایی که مهر « باطل»، بر روی آنها نقش می بندد. نمازی که خود نمازگزار هم به آن اعتقاد ندارد و آن را به عنوان وظیفه انجام نمی دهد. مانند نمازی که به جهت دیدن دیگران (ریا)، خوانده می شود و به محض دگرگون شدن شرایط و بر هم خوردن اوضاع، دیگر نه از نماز خبری است و نه از نمازگزار .

 

2-  نماز با اثر کم یا متوسط :

 عمده نمازها اینگونه است. نمازهایی که بدون خشوع و خضوع، بدون مراعات شرایط بدون رعایت آداب باطنی و عرفانی و ... خوانده می شود .

 

3-  نماز پراثر :

 نمازهای نابی که به وسیله انسان های خالص اقامه می شود. این نماز بهترین وسیله برای قرب به خدا، جامع ترین مظهر عبودیت و بندگی و کاملترین نمونه شکر و سپاسگزاری است. این نماز عامل نیرومند و مؤثری است در صلاح حال فرد و جامعه و عبادتی است که از جهت تربیت و سازندگی به راستی، بی نظیر است .

این نماز آدمی را از وقفه، رکود و جمود، به حرکت، جنبش و پیشروی وا می دارد و از جهل و نادانی به سوی علم، و از غفلت و ناآگاهی به سوی بیداری و آگاهی سوق می دهد .

اینها در صورتی است که نمازگزار، درست نماز بخواند، مراقب آداب ظاهری و شرایط معنوی آن باشد و از آثار و نتایج بزرگ نماز برخوردار شود .

بی اعتنایی به نماز و توجه نکردن و عدم رسیدگی به آن، سبب شده که نماز امری ساده، بی ارزش و پیش پا افتاده شناخته شود و گروهی آن را کاری بی فایده و عملی بی اثر در زندگی خود بدانند و حتی کار به جایی برسد که عده ای بگویند نماز چه اثری در زندگی دارد .

نماز باید با فهم و معرفت خوانده شود. برای این منظور چندگونه دستورالعمل آمده است .

 

الف) مراحل قبل از نماز :

1-     توجه به شرایط مانند لباس و مکان مباح

2-     وقت شناسی و دقت در وقت

3-  انتظار برای نماز، چنانچه امکان باشد، مناسب است انسان اندکی قبل از وقت و شروع نماز به مسجد برود و به انتظار بنشیند و خود را برای خواندن نماز آماده کند .

4-  تفکر و اندیشه در عین حال که منتظر وقت نماز است، می تواند فکر و اندیشه خود را درباره اهمیت و اسرار این عبادت سازنده به کار گیرد .

5-     دقت و توجه کافی در هنگام وضو گرفتن، یعنی وضو را با شادابی کامل بگیرد و دعاهای آن را بخواند.

6-  اذان و اقامه : گفتن اذان و اقامه و تأمل و اندیشه در معانی ذکرها و عبارت های آن، نقش ویژه ای در خشوع و خضوع انسان و اقامه نماز آگاهانه دارد .

7-  هفت تکبیر : قبل از گفتن تکبیر? الاحرام (الله اکبر) مستحب است شش (الله اکبر) دیگر گفته شود و با گفتن الله اکبر هفتم ، نماز آغاز گردد .

اما باقر (ع) فرموده است : « نماز خود را [ به منظور ارادت و اطاعت ] با هفت تکبیر شروع کن » .

 

ب) در حال نماز :

مهمترین بحث در این زمینه، داشتن خشوع و حضور قلب و بیداری دل و اینکه توجه داشته باشیم، چه می گوییم و با که مناجات می کنیم. چنین نمازی انسان را از گناه و لغزش باز می دارد و او را به قله فلاح و رستگاری می رساند .

 

اگر نه روی دل، اندر برابرت دارم                        من این نماز، حساب نماز نشمارم

از این نماز ریایی، چنان خجل شده ام                     که در برابر رویت، نظر نمی آرم

نماز کن به صفت، چون فرشته باید و من                  هنوز در صفت دیو و دد گرفتارم

 

از رسول گرامی اسلام سؤال شد، خشوع چیست ؟ آن حضرت فرمود : « خشوع عبارت است از تواضع داشتن در حال نماز، بطوری که همه توجه قلب نمازگزار، متوجه ذات مقدس پروردگار هستی گردد

برای رسیدن به مقام خشوع و خضوع، زحمت فراوانی لازم است . در این رابطه استفاده از راه کارهای زیر، مفید و مؤثر به نظر می رسد :

1.     توجه به معانی و مفاهیم الفاظ و اعمال نماز

2.  در مراحل اول نماز را خلاصه و حتی بدون رعایت ذکرهای مستحبی انجام دهیم تا با تحمل بار سبک، زودتر به مقصد برسیم .

3.  قبل از نماز، فکر خود را از مشغولیت های قبلی خالی کنیم و با کسب اراده محکم، فکر و برنامه ریزی آینده را به بعد موکول کنیم .

4.     دست ها را روی رانها قرار دهیم بطوریکه آزاد نباشند .

5.  برای نماز، جای ساده و آرامی را انتخاب کنیم تا رفت و آمد و یا عوامل زینتی موجب حواس پرتی نگردد. در این رابطه سفارش شده که در مقابل درب باز در کوچه و خیابان مقابل آتش و چراغ، در آشپزخانه، روبروی عکس و مجسمه و ... نماز خوانده نشود تا از حواس پرتی جلوگیری شود .

6.     استفاده از سجاده ساده نیز تا حدی زمینه حواس پرتی را از بین می برد .

7.  خودداری از گناه و نافرمانی خداوند، برای دست یافتن به خضوع و حضور قلب در نماز مؤثر است. وقتی موارد یادشده، رعایت گردد و نماز با تمام آداب و مستحبات آن برگزار شود، قطعاً این نماز، اثر و برکات فراوانی بر دل و جان انسان خواهد گذاشت .

 

منبع : یکصد پرسش و پاسخ درباره نماز، ج2 ، ص 117- 122

دسته ها : بهشتیان
يکشنبه 14 9 1389

مثل درخت باش

سلام؛ میگن درخت‌ها با برگ‌هاشون دی‌اکسید ‌کربن هوا رو می‌گیرند و اکسیژن پس میدن

راستی اگه ما آدما هم مثل درخت‌ها باشیم، بدی‌های دیگران رو بگیریم و به جاش خوبی تحویل بدیم هوای زندگی هممون چقدر تمیز و با صفا می‌شه...

اصلا این وظیفه یک شیعه ی مولا علی علیه السلامه..ببینید آقا چی میگه


امیرالمومنین علیه السلام در بیان یکی از اوصاف شیعیان و متقیان می فرمایند:


«یعفو عمن ظلمه و یعطی من حرمه و یصل من قطعه»

اگر کسی بر او ستم کند او را عفو کند و اگر کسی او را از بخشش خود محروم کند، او در مقابل، از آنچه دارد نسبت به او دریغ نکند و اگر کسی از نزدیکان، رابطه اش را با او قطع کند، او رابطه را وصل کند.

دسته ها : بهشتیان
جمعه 5 9 1389

قرآن بدون امام زمان (علیه السلام) == یک کیلو کاغذ

اسلام بدون امام زمان (علیه السلام) == هزار هزار بار بدتر از کفر

حج بدون امام زمان (علیه السلام) == رقاصی

جهاد بدون امام زمان (علیه السلام) == غارت و وحشی گری

حکومت بدون امام زمان (علیه السلام) == همین نکبتی که بالای سر جهانیان است!!!

عقل بدون امام زمان (علیه السلام) == بدتر از هر گونه خریت و حماقت

زندگی بدون امام زمان (علیه السلام) == درک اسفل دوزخ

ایمان به خدا بدون امام زمان (علیه السلام) == ایمان به اوهام و اصنام خیالی

پرستش خدا بدون امام زمان (علیه السلام) == وهم پرستی

*********

آن خداپرست و مسلمان و عابد و زاهد و مجاهد و ساجد و راکع و متدین که به امام زمان (علیه السلام) اعتقاد نداشته باشد == حاج شیطان رجیم!!!

.......

چه انتظار عجیبی توبین منتظران هم ،عزیز من چه غریبی

عجیب تر که چه آسون نبودنت شده عادت

نه کوششی نه وفایی فقط نشستیم و گفتیم

خدا کند که بیایی

دسته ها : بهشتیان
سه شنبه 11 8 1389

بسم الله الرحمن الرحیم

یونس بن عبدالرحمان از امام رضا علیه‌السلا‌م روایت کرده که آن حضرت به دعا برای صاحب‌الزمان (عج)امر می‌فرمود و یکی از دعاهای ایشان برای آن حضرت چنین بود :

پروردگارا ! بر محمّد و خاندانش درود فرست ‚ و از دوستت ‚ خلیفه‌ات ‚ حجّتت بر خلقت ‚ و آن زبانی که معرف توست و گویای حکمت تو ‚ و آن چشم بینای تو در میان مخلوقاتت ‚ و گواه بر بندگانت... بزرگ مرد مجاهد کوشا ‚ بنده پناهنده به تو ‚ دفاع کن .

خداوندا ! او را از شرّ آنچه آفریدی و پدید آوردی و ایجاد نمودی و پروراندی و تصویر نمودی در امان دار ‚ و او را از پیش رو و پشت سر و از راست و چپ ‚ و بالا‌ و پایین محافظت فرما ‚ آن‌گونه که هرکه در حفاظت تو باشد ضایع نگردد .

در وجود او ‚ پیامبرت را ‚ و وصیّ پیامبرت را ‚ و پدرانش را ; پیشوایانت و ارکان دینت را ‍ که درود تو بر تمامی آنان باد‍ حفظ نما ‚ و او را در امانت خودت که هرگز ضایع نگردد ‚ و در همسایگی‌ات که مورد تعرّض قرار نگیرد ‚ و در نگهداری و حمایت خودت که مورد ظلم واقع نشود ‚ قرار ده .

خدایا ! او را به امان محکمت درامان دار ‚ که هرکه در آن قرار گیرد هرگز شکست نخورد ‚ و او را درحمایت خودت که هر که در آن باشد ظلم نبیند قرار ده ‚ و او را به یاری برترت یاری ده ‚ و به قدرتت توانایش کن ‚ و فرشتگانت را پشت سر او قرار ده .

بارالها ! دوست دار هرکه او را دوست دارد ‚ و دشمن‌دار هرکه با او بستیزد ‚ و زره محکمت را بر او بپوشان ‚ و فرشتگانت را گرداگرد او قرار ده .

پروردگارا ! او را به برتر از مقامی که عدالت گسترانِ از پیروان پیامبرانت را به آن مقام رساندی ‚ برسان .

خداوندا ! شکاف‌ها را با او پر کن ‚ گسستگی‌ها را به او پیوسته دار ‚ ظلم را به او بمیران ‚ عدالت را نمایان ساز ‚ و زمین را به عمر طولا‌نی‌اش زینت‌بخش ‚ و او را با یاری تایید کن ‚ و با بیم نصرت نما ‚ و برای او گشایشی آسان قرار ده ‚ و از جانب خودت برای او برهانی قاطع بر دشمنت و دشمنش مقدّر کن .

بارالها ! او را قائم منتظر قرار ده ‚ و پیشوایی که به او مانع ظلم می شوی ‚ و او را با یاری قدرتمند و پیروزی نزدیک توانا کن ‚ و او را وارث شرق و غرب جهان که برکتشان دادی قرار ده ‚ سنّت پیامبرت را به او زنده کن ‚ تا هیچ حقّی را به خاطر ترس از مخلوقی پنهان ندارد ‚ یاورش را نیرو ده ‚ و دشمنانش را خوار ‚ و هرکه با او بستیزد و مکر کند نابود کن .

بارالها ! به دست او ما را به راه هدایت و بزرگ و میانه‌ای ببر که تندرو به سوی او بازگردد و دنباله رو به آن برسد .

بارالها ! ما را بر فرمانبری او نیرو ‚ و بر همراهی او راست بگردان ‚ و به متابعت او بر ما منّت گذار ‚ و ما را در حزب او ‚ که قیام کنندگان به امرت ‚ و صبرکنندگان به همراهش ‚ وآنان که با خیرخواهی برای او جویای خشنودی‌اند ‚ قرار ده ‚ تا این که در روز قیامت ما را در زمره یاوران و پشتیبانان و تقویت کنندگان حکومتش محشور گردانى .

بارالها ! بر محمّد و خاندانش درود فرست ‚ و این را از طرف ما برای خودت ‚ در حالی که از هر شک و شبهه و خودنمایی و شهرت‌طلبی بدور باشد ‚ قرار ده ‚ تا بر غیر از تو بر آن اعتماد نکنیم ‚ و قصدی جز تو نداشته باشیم ‚ و ما را در جایگاه او وارد کن ‚ و در بهشت همراه او قرار ده ‚ و ما را در کار او به دلتنگی و خستگی و سستی و پراکندگی مبتلا‌ مساز ‚ و ما را از کسانی قرار ده که از آنان برای یاری دینت کمک گرفته و به آنان ولیّت را عزیز می گردانی ‚ و به جای ما گروه دیگری را برنگزین چه این که این کار بر تو آسان و بر ما بسیار گران و دشوار است ‚ و تو بر هر کار توانایى .

بارالها ! بر والیان عهدش درود فرست‚ و ایشان را به آرزوهایشان برسان ‚ و عمرشان را طولا‌نی ساز و آنان را یاری ده ‚ و برای او آنچه از امر دینت را به آنان نسبت داده ای به نهایت برسان ‚ و ما را پشتیبانان آنان و یاوران دینت قرار ده ‚ و بر پدران پاکیزه اش و پیشوایان هدایتگر درود فرست .

 

منبع: بحارالا‌نوار 93 / 330

تنظیم: گروه دین و اندیشه تبیان

دسته ها : بهشتیان
پنج شنبه 29 7 1389

امام علی (ع) هرگز اجازه نداد مستقبلین به دنبالش بدوند. او صریحا به اهالی شهر انبار اعتراض کرد که به شیوه شاهان به استقبال و بدرقه من نیائید و دنبال مرکب من ندوید.
وقتی امام علی علیه السلام به شهر انبار وارد شد، مردم شهر از مرکب های خود پیاده شدند و پیشاپیش امام دویدند. امام با عصبانیت فرمود: این چه کاری است که انجام می دهید؟ گفتند: یکی از عادت های ماست که به وسیله آن، حاکمان خود را گرامی می داریم. امام فرمود: وَ اللّه ِ ما یَنْتَفِعُ بِهذا اُمراءُکُمْ وَ إنَّکُمْ لَتَشُقُّونَ عَلی اَنْفُسِکُمْ فی دنیاکُمْ وَ تَشُقُّونَ بِه فی آخِرَتِکُمْ وَ ما اَخْسَر المَشقَّةَ وَراءَهَا العِقابُ وَ اَرْبَح الدَّعَةَ مَعَها الاَمانُ مِنَ النّار.
به خدا قسم، امیران شما از این کار چه سودی می برند؟ (سودی نمی برند) شما خودتان را در دنیایتان و آخرتتان به زحمت می . و چه زیان بااندازیدر است، زحمتی که به دنبالش عذاب باشد و چه سودمند است، آسایشی که به همراه دوری از آتش باشد.

 امام علی علیه السلام وقتی از جنگ صفین به کوفه باز می گشت، به قبیله ای از بنی همدان برخورد کرد. حرب بن شر حبیل که از بزرگان قوم خود بود نزد حضرت علی علیه السلام آمد. سپس پیاده به دنبال امام راه افتاد، در حالی که امام سواره بود. امام علی علیه السلام فرمود: «بازگرد که پیاده رفتن چون تویی با چون من، موجب فریفته شدن والی و خوار شدن انسان مؤمن است».

دسته ها : بهشتیان
چهارشنبه 28 7 1389

1- وقتی حضرت آدم توبه کرد و خدا توبه‌اش را پذیرفت شیطان  ملعون چنان از سوز دل ناله کرد که ملائکه آسمان و زمین را متوجه کرد و همه او را لعنت کردند.

2- روزی که حضرت یوسف از دست زلیخا گریخت، شیطان  از سوز دل ناله‌ای کرد که ملائکه صدای او را شنیدند و لعنتش کردند.

3- در غدیر خم،وقتی پیامبر صلی الله لیه و آله، امام علی علیه السلام را به خلافت منصوبکرد و فرمود: "من کنتُ مولاهُ فعلیٌّ مولاه" ، شیطان  از دل پر دردشناله‌ای کشید و گفت: از این پس چه کنم و چاره ام چیست؟ اولادش را جمع کردو گفت: تا می‌توانید مردم را به شک اندازید، محبت، ولایت و دوستی علی علیهالسلام را چنان بر مردم متشبه کنید که او را به خدایی بارو کنند و از غلوبه جهنم بروند و عده‌ای از راه و روش او برگردند و جهنمی شوند.

4- روز عاشورابسیار زحمت کشید تا زمینه‌ای فراهم کرد که همه لشکر عمر سعد، علیه امام حسین علیه السلام شوریدند و او را به شهادت رساندند. آنگاه همه شیاطین،روی زمین پخش شدند و با شادی و خوانندگی ابراز خرسندی کردند.شیطان  می‌گفت: عجب خلق خدا را گمراه کردم و به مقصودم رسیدم. پس ازاینکه  شیطان از ثواب و مقام و منزلت پیروان و زیارت کنندگان امام حسینعلیه السلام آگاه شد از کرده خود پشیمان شده و از روی حسرت نعره‌ای کشیدهکه همه ملائکه لعنتش کردند. گفت: واویلا، قضیه بر عکس شد و مردم بیشتریداخل بهشت شدند.

5- وقتی که پیامبر صلی الله لیه و آله، به پیامبری مبعوث شد و مردم را از نادانی، گمراهی و جهنم نجات داد و به سوی بهشت رهنمون شد، ابلیس ناله کرد و فریاد کشید.

6- وقتی سوره مبارکه "حمد" نازل شد، ابلیس فریاد زد و ناله کرد، چون می‌گفت: این سوره سبب آمرزش گناهان اولاد آدم می‌شود.

7-امام صادق علیه السلام فرمودند: وقتی انسان در برابر خدا سجده کند و آن راطول دهد، شیطان از ناراحتی فریادش بلند می‌شود و به کناری رفته و شروع بهگریه میکند و می‌گوید: وای بر من، این بنده خدا چگونه او را اطاعت می کندو در مقابل او به خاک می‌افتد، در حالی که من او را معصیت نمودم و به آدمسجده نکردم.

8- دیدار با مومن: دید و بازید مومنان از یکدیگر  شیطان را چنان ناراحت می کند که به صورت خود زده و دست و پای خود را زخمی می کند.

9- صدقه دادن

دسته ها : بهشتیان
چهارشنبه 21 7 1389
X